Rakennuslupapäätöksen jälkeen

Myöntävän rakennuslupapäätöksen jälkeen alkoi työmiesten etsintä sähkö- ja putkitöihin. Nämä ja monet muut mietittävät ja hoidettavat asiat on isäntä hoitanut kiitettävästi. Minä en ymmärrä rakennusmateriaaleista mitään eikä minusta ole kommunikoimaan valvojienkaan kanssa mitä seuraavaksi pitää tehdä. 

Ainut mikä minulle on jäänyt päähän, että perustus tehdään Soklexilla. Isännän laskujen mukaan tämä ei ollut tullut paljonkaan kalliimmaksi kuin tavallinen harkoitus. Plussaa tässä on myös että se on helpompi tehdä.

Kivijalka ja pohjatyöt tehdään siis itse lähipiirin voimin. Hirsitalovalmistaja tulee tekemään talon ulkoapäin valmiin näköiseksi ja sisätyöt taasen jäävät meidän sekä osaavien ammattilaisten käsiin.

Seinäjoen Pytinkimessuilla käydessämme saimme projektiamme hieman taas eteenpäin. Saimme hyvän messutarjouksee kodinkoneista jotka täten sitten varasimme. Tämä helpotti sitä, että enää ei tarvitse niiden perässä juoksennella kaupoissa. Sekä kun paikanpäällä oli osaava myyjä jolla oli aikaa kertoa meille koneista niin oli loppujen lopuksi helppo tehdä päätöskin.

Saimme messuilla myös hyvän vinkin vaihtoehtona ajattelemallemme lattiamateriaalille. Aivan alunperin meinasimme laattaa, kuitenkin peräännyimme siitä ajatuksesta laminaattiin. Nyt messuilla kuitenkin meille osattiin perustella vinyylin käytänöllisyys ja esteettisyys niin hyvin, että se on ollut tällähetkellä mielessämme päällimmäisenä lattiavaihtoehtona. Toki laatta tulee kosteisiin tiloihin, mutta yleisesti vinyyli olisi varmasti se kestävin vaihtoehto varsinkin meidän koiraperheessämme.

No jos mies on hoidellut noita ns. "miehisiä" asioita niin minun kontolleni tulee talon värin valinta (jota luulen, että katsomme kuitenkin yhdessä), pintamateriaalien valinta, kaapistot sekä altaat ja hanat. Minulla on jo hieman mielessä ainakin keittiön kaapistojen mallia. Kunhan pääsen ammattilaisen kanssa niitä katsomaan niin asia kirkastuu varmasti sitten hänen kanssa yhdessä.

Tällaista tälläerää ja pikkuhiljaa aletaan olemaan ajatasalla nykyhetken tilanteen kanssa.

Terveisin Marjut

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hirsiseinien maalaus sisältä

Hirsitalon maalaaminen

Hirsitaloon ikkunat