Alkusysäys uuteen

Unelmamme uudesta kodista, hirsikodista lähti liikkeelle vanhaa kotia kunnostaessamme. Kuten kaikki vanhaa taloa, tässä tapauksessa rintamamiestaloa asuttavilla on kokemusta varmasti remontoimisesta. Harvapa siltä vanhassa talossa välttyy.

Me remontoitiin taloamme töiden jälkeen ja jossain välissä vaan alkoi tuntua siltä, että hommaa on loputtomasti. Aina nurkan takana odotti uusi urakka ja siinä tasan tarkkaan tiesi mihin rahat hupenee ja vapaa-aika. Onneksi kuitenkin talo oli terve ja muuten hyvässä kuosissa, mutta silti uusi koti alkoi pyöriä mielessä usein. 

Monet sisustustvirheet tuli vanhassa talossa myös tehtyä. Kun alkakerrassa mentiin huone kerrallaan remontoimalla niin valitsin aina uuden laminaatin eri huoneeseen. Mikä sillä hetkellä miellytti silmää.. huh huh! En yhtään miettinyt kokonaisuutta. Paljon siis opin tässä prjokektissa niin sisustamisesta kuin remontoinnista sekä elämästä yleensäkkin. Vastoinkäymisten myötä myös ihminen kasvaa.

Yksin emme olisi remontointiurakasta ikinä selvinnyt mutta onneksi meillä oli auttavia sekä osaavia lähimmäisiä. Heidän ansiosta saimme talon hyvälle mallille. 

Sitten kun uuden talon ajatukset alkoivat olla jo aika paljon mielessämme meni minulta ainakin vuoden päivät lopullisen ratkaisun tekemiseen. Viimein otin järjen käteen ja tarkastelin perheemme elämää kokonaisuudessa. 

Nyt vuotta myöhemmin vanhan talomme myynnistä voin huokaista onneksi helpottuneena, että tuli tehtyä oikea ratkaisu. Aina isot ratkaisut mietityttää, että tuleeko ne päätettyä oikein vai alkaako myöhemmin kaduttaa. No voin sanoa, että tämä ratkaisu ei ole kyllä kaduttanut ollenkaan. Elämässä pitää vain olla tavoitteita jonka eteen joskus pitää tehdä uhrauksia. En sano, että en kaipaisi yksittäisiä asioita vanhasta mutta kokonaisuutta tarkastellessa tämä oli se ainoa oikea ratkaisu. Elämä menee juuri niitä reittejä joita sen pitääkin.

Tässä siis tarinaa hieman siitä mistä on lähdetty tavoittelemaan unelmaamme uudesta kodista.

Seuraavaksi kerron hieman mitä tapahtui kun lähdimme hakemaan rakennuslupaa uudelle tontille.

Joten palaillaan taas,
                               terveisin Marjut




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hirsitalon maalaaminen

Hirsiseinien maalaus sisältä

Hirsitaloon ikkunat