Hirsiseinien maalaus sisältä

 Hirsiseinien maalaaminen sisältä tapahtui kuullotteella ja sävy oli Lumi.
Nähtiin Seinäjoen asuntomessuilla eräässä hirsitalokohteessa tämä väri ja päätös säväyttää meidänkin sisäseinät samalla syntyi saman tien.

Hirret oli jo sen verran saanut aurinkoa ja olivat kellastuneet joten seinä tarvitsi maalia useamman kerroksen. Välissä käytiin hakemassa myymälästä lisää Lumi sävytettä maalipurkkiin ja saatiin vielä kupponen kotiinkin jos ei sävy vaalentunut tarpeeksi. No isäntähän sekoitti sitten sen kupposenkin vielä lisää sinne. Tästä tulikin sitten isännän oma sävy-yhdistelmä jota ei kaupasta saakaan. 

Sävyeron huomaa kolmannesta kuvasta alhaalla. Jos seinät oltaisiin maalattu heti ennen katon laittoa (mikä ei tosiaankaan ole mahdollista) olisi seinistä tullut vaaleammat. Nyt niistä tuli sellaiset lämpöisen vaaleat. Eli mitä nopeampaa saa talon maalauskuntoon niin sitä varmemmin oikea sävy saavutetaan niin sisällä kuin ulkonakin.
Mutta oikeastaan pidän sävyn lämpöisyydestä ja vaaleutta saa lisää kodin muilla materiaalivalinnoilla kuten katolla ja lattialla jos niin halutaan.Hirsiseinä ennen maalaamista


Hirsiseinä maalaamisen jälkeenTästä kuvasta huomaa sävyeron jos olisi maalannut heti hirsien tulleessa seinän.

-Marjut-

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hirsitalon maalaaminen

Hirsitaloon ikkunat