Perustusmateriaalia saapui tontille


Hyvää sunnuntai-iltaa kaikille! 

Täällä taas kertoilen kuulumisia tontin tapahtumista. Soklexit ovat saapuneet valmiina odottamaan pohjan tekoa. Kunhan saadaan kaupungin miehet vetämään viemäriputkia vielä niin sitten päästään pohjantekoon käsiksi.

Samalla tontille on ilmestynyt maalämpöpumpun tekoon liittyen kaksi betonirumpua. Ne asennetaan maalämpöpumpun tarkistusta varten maantasoon. Hyvä asentaa ne laitteet rumpuunjos jotain ongelmia niiden kanssa ilmaantuu niin se on helppo tarkistaa. 

Maalämpöpumppu oli ykkösvaihtoehto lämmitysjärjestelmäksi hirsitaloon. Vaikka sen tekokustannukset on sähkölämmitystä aluksi korkeammat mutta pitemmällä tähtäimellä se tulee edullisemmaksi. Sekä kyllä se on siinäkin hyvä asia, että se on uusiutuvaa energiaa.

Maalämpöpumpun lisäksi meille tulee luultavasti aurinkoenergiapaneelit katolle. Niistä saamme hyödynnettyä lisäenergiaa. Tämä ratkaisu on sekä ekologinen että mielenkiintoinen seurata paljonko sähköä niillä pystyy itse tuottamaan. Sähköyhtiö on jopa luvannut ostaa sitä jos meille tulee ns. "liikatuotantoa" omiin tarpeisiin :)

Tällaista tälläkertaa ja seuraavalla kerralla lisää tontin tapahtumista.

                                                                             Terveisin Marjut


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hirsiseinien maalaus sisältä

Hirsitalon maalaaminen

Hirsitaloon ikkunat