Väliseinien kittaus, hionta ja pohjamaalaus

Väliseinien runkojen ollessa pystyssä alkoi miehet asentamaan kipsilevyjä paikoilleen.

Siitä sitten alkoi kittausurakka jolle ei tuntunut loppua näkyvän vaikka moni uhrautui meidän avuksi. Voin sano, että ikävää puuhaa varsinkin kun pitäisi saada niin täydellistä pintaa.

Saumoihin käytimme aluksi paperista saumanauhaa. Jonkin ajan kuluttua isäntä toi kaupasta hieman arvokkaampaa mutta kätevämpää itseliimautuvaa saumanauhaa jolla työ alkoi sujua jouhevammin.

Kittinä käytimme aluksi Tikkurilan valmista Presto J saumatasoitetta mikä oli ihan hyvä ja kätevä valinta mutta hidasta kuivumaan. Hätäisenä luonteena tuli joskus hiottua vahingossa pintakuivaa (alta märkää) saumatasoitetta rullalle.

Osiin seinistä käytimme itse jauheesta sekoitettua saumatasoitetta jonka kuivumisaika oli lyhyempi ja kyllä sen oli hiottavuudeltaankin helpompaa.

Useamman kerran saumoja ja ruuvinpäitä kitaten sekä hioen vietimme iltoja ja jotkut seinät vaati toisia enemmän tätä toistoa. Mutta niin kuin kaikki hyväkin niin onneksi kaikki "ikäväkin" loppuu aikanaan. Oli pohjamaalin aika vihdoin ja viimein.

Pintamateriaaleiksi meille pääosin tulee tapetti. Nämä seinät pohjamaalattiin kertaalleen ja eteisen maalattava seinä kahteen kertaan. Lopuksi katsottiin vielä jäikö pintaan pohjamaalin vedon jälkeen epätasaisuusia jotka tuli hioa pois.Onnistuin kittiä vetäessäni saamaan tällaisen "Nuuskamuikkusen" seinään kertavedolla. Tämähän sinetöi suunnitelmani laittaa seinälle Muumitapettia johon olin ihastunut ikihyviksi rautakaupassa.


-Marjut-


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hirsitalon maalaaminen

Hirsitaloon ikkunat

Hirsiseinien maalaus sisältä